top of page

                                       

Güneybatı Anadolu’nun iç kesimlerindeki yeni ETÇ araÅŸtırmalarından biri de Denizli il merkezinde yer alan, 2003 yılından beri C. ÅžimÅŸek baÅŸkanlığında kazılan Laodikya antik kentinin yayılım alanı içerisinde kalan Kandilkırı’dır. Erken Kalkolitik Çağı’dan itibaren kullanıldığı anlaşılan yerleÅŸmede 4. Tabaka, pithos ve basit toprak tip mezarlardan oluÅŸan ve ETÇ 2’ye tarihlenen mezarlık alanından tanınmaktadır. 2. ve 3. Tabakalar ise, ETÇ 3’e tarihlendirilen evlerin oluÅŸturduÄŸu bir iskan alanıdır. Kandilkırı, Batı Anadolu’nun hem kıyısal hem de iç kesimleriyle yoÄŸun iliÅŸkiler kurmuÅŸtur.

 

Yararlanılan kaynaklar

​

  OÄŸuzhanoÄŸlu, U., 2014, “Laodikeia’dan Batı Anadolu Erken Tunç Çağına Yeni Katkılar”, 10. Yılında Laodikeia (2003-2013 Yılları),Laodikeia Çalışmaları 3 (Editör C. ÅžimÅŸek), Ä°stanbul, 2014, 71-86.

  OÄŸuzhanoÄŸlu-Akay, U. 2015, Laodikeia-Kandilkırı Verileri Işığında Güneybatı Anadolu’da Erken Tunç Çağı 2 ve 3, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yayımlanmamış Doktora Tezi, Denizli, 2015.

    LAODIKEIA-KANDÄ°LKIRI

bottom of page